Пресконференция на държавния глава

На 11 –ти април ,Обианг Нгема Mбасого е организирал пресконференция в народния дворец на Малабо, правейки преглед на неотдавнашното държавно турне в цялата страна.

Генералният директор на президентската прес служба, Пастор Мба Нчама, е бил отговорен за старта на пресконференцията, на която присъстваха повече от дузина медии.

– „На първо място бих искал да обясня значението на посещенията , реализирани от един държавен глава в страната му „ така започва речта си Президента на Републиката. Това е важно действие, което дава възможност на лидера да се ззпознае физически, морално и политически със състояние на нацията „.

С посещението на различни области, за които не е било известно, че имат проблеми, е намерен начин те да бъдат решени. Ръководителят на нацията е изразил своята благодарност благодарение на инфраструктурата, пътища и летища, които са дали възможност за реализирането на това турне в рамките на почти един месец, без никакъв проблем. Обиколката е включвала и Анобон, дестинация, която в миналото, чрез своята позиция, е била трудно място за достигане.