Екваториална Гвинея и Казахстан разкриват дипломатическите си отношения

След пристигането си в следобедните часове на 23-ти май в Ню Йорк, за да присъства на предстоящите избори на Съвета за сигурност на ООН, насрочени за 2-юни, заместник-министърът на външните работи и сътрудничеството, Соломон Нфа Ндонг се срешна на 24-ти май с посланика и постоянен представител на Република Казахстан в ООН. След това изслушване е подписан дикумент за разкриването на отношенията между двете страни.

Срещата се състоя в централата на Постоянното представителство на Екваториална Гвинея и е послужила като повод за Нфа Ндонг и Kaйрат Умаров да разговарят за различните аспекти, които ще помагат за изграждането на взаимоотношения между Малабо и Астана.

Двамата дипломати обсъдиха двустранните отношения, като членовете на Организацията на обединените нации (ООН). Гвинейският министърът е поискал от Умаров Казахстан да помогне за постигане на целите на Малабо. Последният е отговорил на посланика, че страната му е готова да подкрепи Екваториална Гвинея, предвид добрата работа, която страната реализира за международните отношения.