Президентската двойка присъства на първата литургия на епископа на Монгомо

Католическата църква отбеляза в неделя, 28-ми май, празника на възнесението на Исус на небето с религиозна церемония, на която присъстваха президентската двойка, Обианг Нгема Mбасого и първата дама, Констансия Манге де Обианг.

Празник, който съвпада с първата литургия в Катедралата на епископ, монсеньор Хуан Доминго Бека Есоно Аянг, подпомаган от епископа на епархията Мбалмайо (Камерун), викария на Оям (Габон), както и няколко свещеници.

Президентската двойка, Обианг Нгема Mбасогo и първата дама, Констансия Манге де Обианг, се присъединиха към други политически и общински личности, както и други областни, окръжни, енориаши и църковни служители, дошли да присъстват на тази литургия.

В приветствието си, ректорът на базиликата Инмакулада Консепсион е отдал почит на новия епископ, потвърждавайки волята на всеки един от членовете на епархията. Той също изрази своята благодарност към президента и правителството, за това, че подкрепят евангелизацията на католическата църква с конкретни действия.