Президентът на среща с краля на Саудитска Арабия

На 10-ти май бе проведена най-чаканата среща, част от пътуването на президентската двойка в Саудитска Арабия. Става въпрос за посрещането на президента на Републиката, Обианг Нгема Mбасого, от Крал Салман бин Абдулазиз, в Кралския дворец на великата икономическа и петролна сила в Близкия изток.

В присъствието на членове на делегации, както и на министрите на външните работи и сътрудничеството, срещата се превърна в платформа за подписването на две споразумения за сътрудничество.

Меморандум за разбирателство и политически и дипломатически консултации между двете външни министерства, както и рамково споразумение за сътрудничество между двете страни са подписани под зоркото око на двама държавни глави.

Салман бин Абдулазиз и Обианг Нгема Mбасогo са се възползвали от момента, за да обменят мнения по отношение на дългогодишни връзки, свързващи Саудитска Арабия и Екваториална Гвинея.

Презентации и поздравите на кралското правителство са били един от моментите на срещата, завършили с традиционния тост с чай, в знак на доброто приятелство и уважение между двете личности.