Президентът приема посланици, които подкрепят кандидатурата на Екваториална Гвинея в Съвета за сигурност на ООН

Президентът Обианг Нгема Mбасого е организирал пет дипломатически изслушвания, в четвъртък 4-ти май в Народния дворец на Малабо. Срещите се проведоха в присъствието на министъра на външните работи и сътрудничеството, Агапито Мба Mokуй.

Тези срещи са послужили за обсъждане на кандидатурата на Република Екваториална Гвинея като непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН.
Разговорите са били ползотворни и по време на тях, дипломатите са изразили пред държавния глава пълната си подкрепа и тази на своите правителства , благодарение на добрите отношения между страните и Екваториална Гвинея.

През деня , президентът се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати, Джули Фурута Той; Посланика на Китай Чен Гую и посланика на Република Франция, Фред Констант.

Като президент на държава-членка на Общността на страните на португалски език (CPLP), Обианг Нгема Mбасого е приел и делегацията от тази организация формирана от посланиците на Ангола, Бразилия, Португалия и Сао Томе и Принсипи. Подобно на предходните дипломати, Жилберто Б. Лутукута, представи Ангола в Малабо.