Президентът се среща със специален пратеник на Гвинея Конакри

Президентът на Екваториална Гвинея, Обианг Нгема Mбасого, започна своята програма на 17 май със среща със специален пратеник на колегата си от Гвинея Конакри, Мамади Типе.
Пратеникът донесе специално за Обианг Нгема Mбасогo съобщение, изпратено от председателя на Африканския съюз, Алфа Конде.

“ Тук съм като специален съветник на президента на нашата Република, и представител на настоящия председателя на Африканския съюз . Дойдох от негово име да изразя благодарност на президента на Екваториална Гвинея за провеждане на тази важна реформата за Съвета за сигурност и да предам посланието на президента на Република Гвинея Конакри, а именно : Африка, когато е обединена, когато говори с един глас, ще бъде чуто нейното желание да поддържа това единство и сигурност. На второ място, за да има разбирателство е необходимо Африка да допринася за финансиране на дейността на опазване и осигуряване на културната идентичност. Аз дойдох, за да предам това съобщение на президента и да споделя, че ние трябва да продължим процеса на реформи, без да се губи време „, каза специалния пратеник пред репортери.