Държавният глава в аудиенция с представители на световна банка МВФ и посланикът на Франция

Делегация от експерти от двете финансови институции, водена от ръководителя на мисията на Република Екваториална Гвинея, Лисандро Абрего, е пристигнала на 19 юни в народния дворец на Малабо за обмяна на мнения с председателя на Република Обианг Нгема Mбасогo, по икономически и финансови дейности извършени от различни отдели и секторите.

Присъстваха няколко членове от правителството на Екваториална Гвинея, включително и министъра на финансите и бюджета, Мигел Обианг Eнгонгa; Държавеният секретар на Министерството на финансите , Милагроса Обоно Анге и министъра на икономиката , Лукас Aбагa Нчама.

Международният валутен фонд и Световната банка са организации на ООН. Според нейния устав, основната цел е да се насърчи паричното сътрудничество, което да съдейства за разширяването и балансирането на растежа на международната търговия.
Република Екваториална Гвинея като член на тези институции от 27 октомври 1994, поддържа икономически консултации с отделните делегации, които често посещават страната.

Веднага след тази среща, главният изпълнителен директор на нацията, в присъствието на министър-делегата на външните работи и сътрудничеството, Соломон Нфа Ндонг прие в официалния си офис акредетирания в Екваториална Гвинея , извънреден и пълномощен посланик на Република Франция, Фред Констант.