Президентската двойка посреща краля на Свазиленд

В следобеда на неделя, 04-ти юни, важна делегация на Кралство Свазиленд, водена от Негово Величество Мсуати III, е пристигнала в Малабо, където президентската двойка се е отпратила към летището, за да поздрави монарха и антуража като проява на добра воля и гостоприемство и да приветства с добре дошли в Екваториална Гвинея своите посетители.

След като поздрави местните власти, ръководителите на конституционните органи и под строг контрол , военният сектор се обърна към двамата лидери със съответните военни почести.

Членовете на правителството и на Демократическата партия на Екваториална Гвинея (PDGE), дипломатическият корпус и президентските съветници също поздравиха делегацията при посрещането.

Държавният глава и първата дама се ръкуваха с различните органи на делегация при посрещането.

Обианг Нгема Mбасого и Негово Величество Мсуати III размениха първите впечатления от срещата. Кралят на Свазиленд е използвал момента, за да отправи поздравления към хората на Екваториална Гвинея за избирането й за непостоянен член в Съвета за сигурност на ООН и за 75-годишнината от рождението на техния президент , насрочено за понеделник, 5-ти юни в град Малабо.