Прием в посолството на Корейската народно-демократична република по случай годишнината на държавния глава

Посолството на Корейската народнодемократична република в Малабо, организира в следобедните часове на четвъртък, 1 –ви юни прием, в чест на 75 годинишнината от рождението на президента, Обианг Нгема Mбасогo.

Събитието беше организирано в централата на посолството . Била е поканена заместник-секретаря на Демократическата партия на Екваториална Гвинея (PDGE), Хесуса Обоно Енгонго, заедно с висши служители от Министерството на външните работи и сътрудничеството и други личности.

Посланикът на Корейската народнодемократична република, Toнг Чол Хо, в речта си от името на Партията на труда на страната и персонала на неговото посолство , поздрави държавния глава за рождения му ден.

Той също така припомни, че извършената от Обианг Нгема Mбасогo работа по време на мандата му е велика, постигнайки единство и политическа стабилност на нацията, социално-икономическото развитие и отваряне на външните отношения. С неговата политическа визия, той е спечелил подкрепата и уважението към страната си , както и на цялата международната общност . „ Голяма чест е да имаш Обианг Нгема Mбасогo като лидер“.

Посланикът подчерта, че отношенията на приятелство и сътрудничество между двете страни продължават да се развиват под грижите на техните лидери. Приключвайки словото си, предложи тост с пожелание за здраве и дълъг живот за Обианг Нгема Mбасогоo и Ким Чен Ун.