Работно посещение на президента на Централноафриканската република

В събота 29-ти юли, стартира работното посещение в Екваториална Гвинея на Държавният глава на Централноафриканската република Фаустин Арчейнч Туадера. Президентът Обианг Нгема Mбасогоo пристигна в Монгомеян на борда на президентския хеликоптер, за да посрещне своя колега и африкански брат.

Премиерът, Франциско Паскуал Обама Aсуе, Генералният секретар на Демократическата партия, Херонимо Оса Оса Екоро; Губернаторът на провинция Веле Нзас, Балтазар Мба Eсоно; Кметът на Монгомеян; министри; заместник-министрите; директорите на Президентството на Републиката, наред с други органи на провинция Веле Нзас, и община Монгомеян, също са пристигнали, за да кажат „ добре дошли” на председателя на Централна Африканска република.

Лидерът на Националната Сближаваща партия Kва На Ква, е пристигнал в Екваториална Гвинея, за да се даде тласък на връзките на приятелство и братство между правителствата на Банги и Малабо и по този начин да се сближат и да се сложи край на социално-политическата криза в страната им от 2013 година.

Минути след пристигането си, дваматра африкански лидери обмениха мнения по този въпрос още в президентската зала на летище Mонгомеян.