Американската търговска камара организира обяд на делегацията на Екваториална Гвинея

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo, призна и оцени в сряда, 20 септември, подкрепата , която американските компании са предоставили на правителството за изпълнението на националната програма за развитие Хоризонт 2020.

Това се случи по време на работния обяд, който търговската камара на САЩ организира за делегацията на Екваториална Гвинея по време на престоя й в Ню Йорк.

Шел, Нобъл Енеджи и Ексон Мобил , са сред десетте най-големи мултинационални компании, които организираха церемонията, водена от изпълнителния вицепрезидент на корпоративната институция, Майрън Брилянт.

Бизнес срещата е позволила на страните да обсъдят инвестициите на тези американски фирми в Република Екваториална Гвинея.

Въвеждащите думи биха изречени от Майрън Брилянт, чиято реч се фокусира върху оценката на потенциалните инвестиции на пазара, предлагани от Екваториална Гвинея на международния бизнес.
Обианг Нгема Mбасогo, в своите разсъждения, говори за програма Хоризонт 2020, националната икономическа диверсификация и развитието на човешките ресурси.