Посланикът в Брюксел защитава президента в Европейския парламент

В седалището на Европейския парламент в Брюксел днес се проведе среща под мотото „Правосъдие, правата на човека и правилна процедура в ЕС – случаят Владимир Кокорев“, по време на която бе разгледан съмнителния арест на руския гражданин Владимир Кокорев и семейството му в Лас Палмас, за предполагаемо престъпление – не доказано , за пране на пари на държавния глава, Обианг Нгема Mbasogo.

По време на срещата, посланикът на Екваториална Гвинея към ЕС, Кармело Нвонo-Ам, силно защити суверенитета на своята страна и своя президент от този незаконен акт.

– „Днес се спомена и намекна за опетняване на моята държава, и аз се възползвам от възможността да изясня, че според данни от международни организации на ООН, ОИСР и ЕС, Екваториална Гвинея не е в някой от списъците на данъчни убежища, нито фигурира в тези за санкции, не съществуват организирани престъпни групи в рамките на нашата територия, нито пък има терористи „, каза посланикът, който добави, че няма да приеме“ твърдението за пране на пари на президента Обианг Нгема Mбасогo, защото това не е вярно. “