Президентът организира четири изслушвания пред Организацията на обединените нации

В ранните часове на 20-ти септември, Обианг Нгема Mбасогo е предоставил четири изслушвания в централата на Постоянното представителство на Екваториална Гвинея пред обединените нации.

След като бе посрещнат от персонала на дипломатическата мисия, държавният глава е приел бившия президент на Република Буркина Фасо, Мишел Kафандo, който е запознал президента на нацията с новата си мисия като посредник в политическия конфликт на Бурунди.

Вук Йеремич, бивш президент на 67-ата сесия на Общото събрание на ООН и бивш министър на външните работи на Република Сърбия са били другите лица, които са имали достъп до офиса на държавния глава на Екваториална Гвинея.

На тази среща, дипломатът на Организацията на обединените нации и този на Сърбия са имали възможност да обменят мнения по въпроси от общ интерес между Екваториална Гвинея и Организацията на обединените нации, като се има предвид, че Екваториална Гвинея официално поема позицията на непостоянен член в Съвета организация за сигурност, на 1-ви януари.

През февруари тази година, президентът н Екваториална Гвинея бе избран за Личност на годината, по време на честването на афро-американската история. Поради служебни ангажименти, той не успя лично да получи наградата, и Виктор Муни, като главен изпълнителен директор , се е представил пред постоянната мисия , за да получи градата.