Подписване на избирателното споразумение между Демократическата партия и опозиционните партии

Лидерите на политическите партии на демократичната опозиция са се срещнали с президента на Републиката, Обианг Нгема Mбасогo, с оглед изпълнение на договор- коалиция с Демократическата партия на Екваториална Гвинея за законодателни и общински избори следващия 12-ти ноември.

Това е причината за присъствието на лидерите на политическите партии на демократичната опозиция на 30 октомври в Народния дворец на Малабо.

Херонимо Оса Оса Екоро, генерален секретар на Демократическата партия, прочете споразумението в присъствието на заместник-генералния секретар Хесуса Обоно Енгоно Нчама и няколко съветници на държавния глава.

Политическото споразумение е подписано от лидерите на Унион Популяр (UP); Конвенцията за либерални демократи (CLD); Демократична и обществена социална конвергенция (ОПСО); Прогресивен демократичен алианс (ADP); Социалдемократически съюз (UDS); Социалдемократическа партия (PSD); Партия на Демократичната социална конвенция (PCSD); Популярно действие (AP); Национален демократичен съюз (UDENA); Социалистическа партия (ПС); Либерална партия (PL). В тази коалиция участват четиринадесет политически формации, сред които са Националният конгрес (КН), Националната демократическа партия (PND) и Националният демократичен съюз (UND).