Президентът награди руския посланик с Орден Големия кръст за независимост

Република Екваториална Гвинея похвали на 5 –ти октомври дипломатическата активност на руския посланик Николай Ратциборински в Екваториална Гвинея през последните седем години. Това признаване предизвика държавния глава, Обианг Нгема Mбасого да му връчи Орден Големия кръст за независимост.

Агапито Мба Мокуй, министър на външните работи и сътрудничеството, бе начело на това събитие, което започва с четенето на Постановление №. 7/2017 от 5 октомври, с което на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация бе връчен орден.

След като прочете официалния документ, представителят на държавния глава, Агапито Мба Мокуй, връчи наградата, както и акредитивните писма.

Министърът на външните работи признава приноса към наследството от отношенията между Русия и Екваториална Гвинея. По време на неговата служба са подписани няколко споразумения за сътрудничество, като например издаването на визи, както и държавни посещения на Обианг Нгема Mбасогo и вицепрезидента, Теодоро Обианг Нгема Maнге в Русия, които са засилили отношения на сътрудничество между двете страни.