Събития за отбелязване Деня на националната независимост

Екваториална Гвинея чества през октомври тази година 49та годишнина от независимостта, с тържествени откривания на инфраструктурни проекти, финансирани изцяло от Екваториална Гвинея, както и в очакване на изборите за Камарата на депутатите, Сената и членове на общински съвети, свиквани с указ, подписан от Държавен глава.

Според графика, в сряда 11-ти, Обианг Нгема Mбасог, ще открие крайбрежната алея в Малабо, 3200 социални жилища, десет президентски вили в град Сипопо, в покрайнините на Малабо, както и интегрирани центрове в кварталите Параисо и Сан Хуан.

След тези важни, тържествени откривания в Международния конферентен център Сипопо, Департамента по статистика в рамките на Министерството на икономиката и планирането, ще даде официалното представяне на окончателните резултати от IV преброяване на населението и жилищния фонд, първото преброяване на земеделските стопанства и изследването на работната сила и обучение 2015.

За тази годишнина от независимостта е предвидена и изложбата на фотографии ,свързани с независимостта в Екваториална Гвинея в културния център на Малабо, конкурси в Радио и Телевизия Екваториална Гвинея и изложба на стоки, произведени от жените в селските райони.

Съобщението за начало на тържествата ще бъде даденов Малабо и ще стартира с парад на Музикалния бенд на националните въоръжени сили по главните улици на града, следван от откриването на изложба на местните земеделски продукти и културна дейност, организирана от Министерството на културата и занаятите.