Изслушване на посланика в Етиопия

Посланик на Екваториална Гвинея в Етиопия, Симеон Ойоно Анге прие в аудиенция в посолството в Адис Абеба, новият посланик на Полша, акредитиран към правителството на Етиопия, Александър Кропивницки.

Тази учтива аудиенция, беше първата за посланика след като представи своите пълномощия. Срещата позволи на двамата дипломати да обсъдят въпроси, свързани с приятелството и сътрудничеството, които обединява двете страни.

Република Екваториална Гвинея и Полша ще работят заедно от януари 2018 г. като държави, които са не постоянни членки на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации. В тази връзка, Ойоно Есоно и Кропивницки са разгледали въпроси , свързани с начините за насърчаване на световния мир и сигурност, с по-голям акцент върху проблемите, предизвикващи загриженост в Африка, като Сомалия, ситуацията в Либия, Южен Судан, Дарфур и Централноафриканската република.

Двамата дипломати също са потвърдили волята на правителствата си да работят заедно двустранно и многостранно за насърчаване на световния мир и сигурност.