Изслушвания на държавния глава

Президентът на Републиката Обианг Нгема Мбасого даде две отделни аудиенция на 27 –ти ноември в Народния дворец на Малабо. Първо, той прие делегация от Общността на португалоезичните страни (CPLP), начело с председателя на Института по сертификация Томас Кейвиър Мартинс. След това се срещна с австрийска бизнес делегация.

Делегацията на Общността на португалоезичните страни информира държавния глава за проекта за създаване на Сертификационен институт, който да формализира автентичността на продуктите на Екваториална Гвинея, които ще бъдат изнесени на общия пазар.

Със съдействието на председателя на Търговско-промишлената палата на Островната област, Грегорио Бохо Камо, предложението бе приветстванo от президента, който е изразил готовността на неговото правителство да сътрудничи с Общността на португалоезичните страни.

Следващата делегация, приета от най-висшия лидер на нацията, е тази на австрийската компания VAMED. Томас Хинтерлитнер, изпълнителен директор на компанията, представи на президента на републиката проект за инвестиране в здравния сектор на Екваториална Гвинея.