Президентско пътуване до Боливия

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасого и първата дама на нацията, Констансия Манге де Обианг са пътували на 22-ри ноември в Република Боливия, по покана на президента на тази южноамериканска държава, Ево Моралес.

Президентската двойка пътува до Боливия, за да участва в IV Форум на страните износителки на газ, насрочен за 24-ти в град Санта Круз; международен форум, в който ще се дискутира насърчаването на суверенитета на ресурси от природен газ, увеличаване на стабилността на пазара на природен газ, подобряване на трансфера на технологии между страните-членки и позициониране на страните, изнасящи газ, чиято първа среща се проведе през 2001 г. в Техеран (Република Иран).

По време на престоя си, Обианг Нгема Mбасогo и Констансия Манге ще направят официално посещение в Ла Пас, Боливия по покана на председателя, за укрепване на двустранните отношения между Екваториална Гвинея и страните от Андите.

Президентите на конституционните органи, управител на Биоко Север и изпълняващ длъжността кмет на Малабо са били начело на церемонията по изпращане на президента на Екваториална Гвинея и съпругата му на летището в столицата.