Президентът, удостоен от боливийския си колега с Великия Кондор на Андите

В Екваториална Гвинея държавният глава, придружен от първата дама и голяма делегация от различни отдели на министерствата, посети тези дни Боливия , за да участват в IV Форум на страните, износителки на газ (GECF), който се провежда две години след третия форум в Техеран, Ислямска република Иран. Градът Санта Крус де ла Сиера е избран да бъде домакин от 20-ти до 24-ти ноември на четвъртото издание на този форум.

Преди началото на срещата на високо равнище президентите на Екваториална Гвинея и Боливийския парламент се срещнаха , за да обсъдят различни споразумения за сътрудничество между двете държави. Органите на Боливия и Екваториална Гвинея също така са подписали документи за техническо, научно, дипломатическо сътрудничество и сътрудничество в областта на въглеводородите.

Работната програма на президента Обианг бе разработена на 2-ти3 ноември в столицата Ла Пас, с планираните за официалното му посещение, втората част от неговия престой в Боливия.

Воден от външния министър Фернандо Уанакуни , президентът пристигна боливийското правителство, където го очакваше президентът домакин, Ево Морлес Aима. След това имаше частна среща между двамата политици с обмен на подаръци.