Пътуване на държавния глава в Чад, за да участва в извънредната среща на високо равнище на Икономическата и парична общност на Централна Африка ( CEMAC).

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасого е пътувал рано сутринта на 31-ви октомври към Нджамена, столицата на Република Чад , за да участва в извънредната среща на върха на Икономическата и парична общност на Централна Африка ( CEMAC).

На тръгване от международното летище в Малабо, Обианг Нгема Mбасого е бил изпратен от членове на правителството , сред които кмета на Малабо, Мария Колома Eдганг; генералния секретар на Демократическата партия, Херонимо Оса Оса Екоро , както и председателите на конституционните органи.

Пътуването на президента на нацията в Република Чад е в отговор на поканата на колегата му , Идрис Деби Итно, да участва в извънредната среща на върха на Икономическата и парична общност на Централна Африка, първата среща на високо равнище , която шестте членки на CEMAC отбелязват след като са одобрили темата за свободното движение на стоки и хора в рамките на общностното пространство.