Интервю на държавния глава в три китайски медии

Три медии от Китайската народна република проявиха интерес към политическото, социалното и икономическото положение на Екваториална Гвинея в интервю с държавния глава Обианг Нгема Мбасого на 29-ти януари.

Председателят даде интервю на три азиатски медии , във връзка с неуспешната терористичната атака на 24-ти декември, както и плюсовете и минусите на свободно движение на хора и стоки в областта Икономическата и парична общност на Централна Африка (CEMAC) и диверсификацията на националната икономика, със специален акцент върху туристическия сектор.

Списание „Реал Екваториална Гвинея“ и телевизия CTNG са получили становището на президента над негативния образ, които някои медиите публикуват в ущърб на много африкански страни, чиито правителства работят върху политиките на еманципация и развитие. Президентът изпрати и съобщение до населението на Екваториална Гвинея, след събитията от 24-ти декември.

Обианг Нгема Mбасого заяви, че развитието на Африка и нейните народи, които се възползват от богатите си природни ресурси, е обект на завист от страни, които предприемат действия, за дестабилизиране сред африканците .