Откриване на новата съдебна година

След почивните дни около Коледа, от понеделник, 15-ти януари, всички органи на съдебната власт възобновяват своята дейност. Церемонията по откриването на съдебната година е била в международната конферентната зала на град Сипопо, ръководена от президента на републиката, Обианг Нгема Mбасого, който при пристигането си е бил посрещнат от членове на министерството на правосъдието и пенитенциарните институции, съдебната власт и министерство на финансите.

На събитието присъстваха заместник-председателят на Републиката, отговарящ за отбраната и държавната сигурност, Теодоро Нгема Обианг Манге ; членове на правителството; новоназначените председатели на двете камари на националния парламент; председателите на конституционните органи, както и дипломатическия корпус, акредитиран в страна.

Дейвид Нгема Обианг Eянг, главен прокурор на Републиката, представени в доклада си баланса за изминалата фискална година, като отбелязва, че е необходима реформа в устав на държавното обвинение , тъй като актуалния е остарял.