Думи на държавния глава при встъпването в длъжност на новите министри

На 6 –ти февруари Новите 25 министри и държавни министри, наскоро определени с Указ номер 16/2018, се заклеха пред държавния глава Обианг Нгема Мбасого.

Новите министри обещаха колективно да работят с вярност и отговорност в секторите, които са им поверени от Президентството на Републиката.

По време на събитието президентът на републиката заяви, че пред новия правителствен екип има големи предизвикателства, които трябва да посрещнат и да намерят решение на проблемите, познати на народа на Екваториална Гвинея.

– „Решихме да намалим броя на екипа поради икономическата ситуация. Искаме новият екип да предприеме действията с голяма динамика, като всеки от тях се организира в областта на неговото управление „, заяви президента на Гвинея.

Той се позова на създаването на национални компании и необходимостта да се намери решение на безработицата. Работа в екип; търсенето на стратегии за подобряване на икономиката на страната; необходимостта да се даде нов тласък на демократичния процес; усъвършенстването на услугите в социалните сектори като здравеопазване и образование; подобряването на услугите за населението, както и препрограмирането на плана за развитие на „Хоризонт 2020“ са част от насоките на Обианг Нгема Мбасого.