Полагане на клетва на членовете на правителството и посланиците пред държавния глава

Пред президента на Републиката Обианг Нгема Мбасого, на 12-ти февруари в Народния дворец на Малабо се проведе акт по полагане на клетва. Става въпрос за назначаването на двама членове чрез Указ № 17/2018: Бонифацио Митого Едганг , делегиран министър за външните работи и сътрудничеството на мисии и Хуан Aбаa Eлo, държавен секретар на Президентството на Република, отговорен за одитите.

Освен тях, положиха клетва и трима нови посланици на Република Екваториална Гвинея в различни африкански държави, Бернардино Мба Oндo, Биенвенидо Eсoнo Енгонга Окомо и Жозе Хайме Ондо Ндонг Ondo Бакале.

Всички те се заклеха в новия си ангажимент по време на церемония, на която присъства и генералният секретар на Демократическата партия, Херонимо Оса Оса Екоро; ръководители на конституционни органи, Тереза Ефуа Асанго, председател на Сената; Гауденсио Моаба Месу, председател на Камарата на депутатите и Хуан Карлос Ондо Анге , отговорен за Върховния съд. Също така присъстваха министър-председателят Франсиско Паскуал Обама Асуе , тримата заместник министър-председатели и други членове на правителството.