Изказване на държавния глава на Националния конгрес по психично здраве в Африка

Президентът на републиката  Обиан Нгуема Мбасого изнесе реч по време на откриването на Националния конгрес по психично здраве в Африка.

„Проблемът с психичното здраве в Екваториална Гвинея е безспорен, което е социален и чувствителен въпрос, а също така и грижа за обществените сили и цялото общество на Екваториална Гвинея. Трябва да се ангажираме заедно в търсенето на реалистични решения; или да смекчим и изпълним моделите, които причиняват тези нарушения на психичното здраве у нас „, заяви държавният глава.

Държавният глава призна, че първата дама, Констансия Манге де Обианг и председател на CANIGE е:  „вдъхновението на този конгрес за психично здраве, че днес тя обединява висококвалифицирани учени в света, за да обсъдят по-специално въпроса за психичното здраве. Ето защо, искам да подчертая нейните качества като жена. Има една поговорка, която казва: „Зад един велик мъж стои една велика жена.“ Велика жена не се става, тя се ражда такава ; Първата дама на нашата нация е чувствителна, с изключителни хуманитарни качества, има пълна отдаденост към най-неравностойните, както и нейната дейност няма връзка с политическа пропаганда, а по-скоро тя е безразлична към нея. Екваториално гвинейците трябва да ценят и уважават Първата дама. Тези комплименти не са, защото тя е моя съпруга, а във връзка с  това, което наблюдавам от поведението й. “