Общността на португалоезичните държави и Демократична република Корея изразяват своята солидарност с президента за опита за преврат

На 7 –ми март, Държавният глава  Обианг Нгема Mбасогo  прие в Народния Дворец  посланиците на САЩ ,Федеративна република Бразилия и народнодемократична република Кореа. Държавният глава също така проведе среща с посланика на САЩ, Джули Фурута Той.
На срещата си с Джули Фурута Той,Обианг Нгема Mбасогo преразгледа двустранните отношения, които свързват  Съединените американски щати и Република Екваториална Гвинея и също така обсъди актуални въпроси в Съвета за сигурност ООН, в която Екваториална Гвинея участва от началото на тази година като непостоянен член.
Фурута Той е използвал срещата, за да информира президента за идеята на правителството на САЩ за провеждане на телевизионна кампания срещу трафика на хора.
След него,  Обианг Нгема Басого се срещана с  бразилскя дипломат, Евалдо  Фрейре, който  ясно изрази отношениято си към наемника на неуспешния опит за инвазия в Република Екваториална Гвинея. Този манифест идва от страна на Общността на португалоезичните държави (CPLP), състоящ се от Ангола, Бразилия, Кабо Верде, Гвинея-Бисау, Мозамбик, Сао Томе и Принсипи, Португалия, Източен Тимор и Република Екваториална Гвинея.