Председателят откри Международен колоквиум по правата на човека и гражданското общество

Държавният глава, Обиан Нгема Мбасого, откри на 18-ти  април Международния колоквиум по правата на човека и гражданското общество, който ще се проведе до 20-ти  септември в Сипопо (Малабо). На семинара ще присъстват членове на правителството, международни експерти, медии и неправителствени организации.

Церемонията по откриването на семинара започна с приветствие на кмета на Малабо, Мария Колома Едганг Мбенгоно , последвана от министъра на информация, преса и радио, Еухенио Нзе Обианг, който освен че постави акцент върху усилията на правителството на Република Екваториална Гвинея в насърчаването и подобряването на правата на човека , определи свободата на изразяване като едно от основните права, стълб за всяко демократично общество.

По-късно той каза, че работата на НПО е да помогне на правителствата да реализират проекти, свързани с човешкото развитие, и в същото време да осъждат всяко действие, което показва нарушаване на тази легитимна мисия; осъждания, които се провеждат за по-голямо разпространение и въздействие в медиите на социалната комуникация.