Президентът и първата дама откриха новата агенция БАНГ в Бани

Президентската двойка ,Обиан Нгема Мбасого и Констансия Манге председателстваха церемонията, състояла се на 28-ми април, в присъствието на политически и административни личности; ръководители на Националната банка на Екваториална Гвинея (BANGE) и представители на други банкови институции, опериращи в страната, както и част от населението на района, разположен в провинция Биоко Норте.

Кметът на Бани, Хесус Расо Кууу, отговаря за представянето на приветствена реч в това многобройно събитие. След това говори председателят на Националната банка на Екваториална Гвинея, Крисантос  Ебе Mба, който е изготвил доклад относно функционирането на финансовата институция, нейните цели и постижения от създаването й през 2005 .

За BANGE, това е един специален ден, защото с въвеждането в експлоатация на тази агенция, която е номер 28, приключва програма за национална експанзия на банката, създадена, за да допринесе пряко за икономическото и финансовото развитие на Република Гвинея Екваториална, според нейния президент.

По време на своето съществуване, BANGE се превърна в основен икономически и финансов играч в страната, както и посланик на това, което е силата и надеждността на финансовата система на Република Екваториална Гвинея.

Той добави и идеята  за създаване на  BANGE  от президента на републиката, като се основава не само на визията си за разширяване на национално, но и на международно ниво. При осъществяването на тази цел предприятието продължава да работи за разширяване на петте континента. Всъщност агенция в Камерун понастоящем е на път да стартира; докато откриването на нови се проучва, след като получиха искания от страни като Уганда и Кот д’Ивоар. Също така, китайският паричен орган току-що позволи откриването на представителен офис в азиатската страна.

Eбe Mбa също така потвърди, че BANGE се превърна в една от най-печелившите и ефективни банки в подрайона на Африка.
По време на церемонията стана известно, че представителството на БАНГЕ в Мадрид, което вече е обслужвало повече от хиляда инвеститори, скоро ще стане клон. Към момента, тази служба е дала възможност да се увеличи международната доверието в организацията, като по този начин допринася за нарастването и укрепването на широка мрежа от международни банки кореспонденти,  позволило на BANGE да осъществява бърза външнотърговска дейност.