Изслушване на държавния глава Обианг Нгема Мбасого с ръководителя на военното сътрудничество в страните от Централна Африка

Президентът на Републиката, Обианг Нгема Mбасого, прие в аудиенция на 30-ти май  френската делегация,  начело с Шарл де Keрсабиец, командващ френските сили в Габон и отговарящ за военно сътрудничество в Централна Африка.

Благодарение на тази среща сътрудничеството между френското правителство и Република Екваториална Гвинея за отбраната отново се засили.

„Аз съм командир на френските сили в Габон и отговарям за оперативното военно сътрудничество на Франция с държавите от Централна Африка. Екваториална Гвинея е наш партньор; Аз бях приет от държавния глава с цел  справяне с плана на проекта на военното сътрудничество, и също така обсъдихме съвместната ни дейсност за постигане на обединени въоръжени сили, които  да бъдат в състояние да се справят с положение на отбрана, сигурност, тероризъм „, каза Керсабиец.

Темите на това изслушване се съсредоточиха и върху сътрудничеството в областта на  обучението на човешки ресурси, както и върху обмена на опит във военните въпроси.