Награда Златен медал за държавния глава

В неделя,13-ти май, управата на  Кралския Форум на Испания обяви награда Златен медал на президент на Републикта,  Обианг Нгема Mбасогo, по повод 50-годишнината на Националната независимост на 12-ти октомври  2018 г.

Съобщаването на този важен факт, бе основна тема на аудиенцията на   държавният глава и испанската делегация , начело с  Карлос Ескудеро де Бурон, президент на тази организация и Луис Мария Ансън, академик на Кралската академия на испанския език .

Кралският Форум на Испания е създадена през 1982 г. под председателството на крал Хуан Карлос I. Управата на тази организация е информирала Обианг Нгема Mбасогo, за решението да се даде наградата за изключителен  професионален принос в икономическата, стопанската, политическата и културната област на Република Екваториална Гвинея. На срещата присъстваха  министъра на мисиите на президентството на републиката, Алехандро Евуна Овона Асангоно .

Гилермина Мокуй Мба Обоно, бивш министър на културата, туризма и занаятите, е ръководител на делегацията, която включва и д-р Игнасио Паломо Алварес и Карлос Ескудеро де Бурон, който заяви, че агенцията е решила да присъди тази награда на президента на Екваториална Гвинея, като главнокомандаващ на единствената испаноговоряща страна на африканския континент.