Президентът и Първата дама, специални гости по случай годишнината от службата на монсиньор Хуан Нсуе Едганг

На 7-ми май, архиепископът на Малабо, монсеньор Хуан Нсуе Едганг Мейе, отбеляза седмата годишнина от ръкополагането му като епископ, с благодарствена литургия в катедралния храм на Малабо.

Президентската двойка,  Обианг Нгема Mбасого  и Констансия Манге де Обианг, бяха специалните гости на това честване, заедно с близки на семейството и духовници от различни енории Малабо.

На 25-ти март 1995 г., монсеньор Хуан Нсуе Едганг Мейе е ръкоположен за дякон и свещеник от архиепископ Илдефонсо Обама Oбонo.
Шестнадесет години по-късно, на 7 – ми май 2011 г. е ръкоположен за епископ в Сан Педро Лкевър де Ебебиян  и  на 25-ти април 2015 г. встъпи в длъжност като архиепископ на епархията в Малабо, като по този начин пое отговорността да бъде президент на Еписконата Конференцията на Република Екваториална Гвинея.

От този момент, според неговите твърдения, епископ Нсуе Едганг Мейе  предприе подновяване на работата на Католическата църква в Екваториална Гвинея, със създаването на приятелски и съвместни отношения с държавата.