Изказване на министъра на образованието на тържествената церемония за държавния глава

По време на речта на министъра на образованието и спорта, на 5-ти юни, по време на церемонията по случай рождения ден на президента на Републиката,  Обианг Нгема Mбасогo, Хесус Енгонга Ндонг присъди титлата“ Спортист номер едно  на страната“ ,  от името на Олимпийския комитет на Екваториална Гвинея.

Министърът започна  речта като заяви, че президентът представя усилията и отдадеността, истинността и ангажираността на човек, който дава всичко на своя народ.

Той също така заяви, че когато един държавен глава на 76-годишна възраст и с една сложна работна програма,  който става всеки ден в ранните часове , за да спортува  и за да е здрав, трябва да го изрази силно и ясно.

Освен това той припомни, че на 23-ти април 2017 г., Общото събрание на Олимпийския комитет на Екваториална Гвинея е обявел единодушно и тържествено титлата“ Спортист номер едно на Екваториална Гвинея“, и сега, около година по-късно,  Министерството на образованието има честта да връчи наградата.
Министърът завърши речта си с коментари за спортната кариера на президента и получените признания и насърчи младежите да спортуват постоянно.