Литургия за рождения ден на президента

Последните дейностите, включени в официалната програма на честването на раждането на Обианг Нгема Mбасогo, са били Литургията и посрещането на гостите.

Президентската двойка присъства във вторник , 5-ти  юни на благодарствена литургия, организирана по повод 76-та годишнина от разждането на от държавния глава; на която са присъствали височайши особи от страната, семейството, приятели и познати на президентската двойка. Литургията бе ръководена  от Апостолическия нунций на Негово Светейшество папа Франциско за Екваториална Гвинея и Камерун, Хулио Мурат, който помогна на архиепископа на епархията в Малабо, монсеньор Хуан Нсуе Едганг.

По време на тази религиозна церемония, Апостолическия нунций благодари за поканата и доброто посрещане и изрази желанието си за по-нататъшно укрепване на добрите отношения, които Екваториална Гвинея поддържа със Светия престол.

След литургията, президентската двойка е дала прием за гостите в народния дворец на Малабо, на който са присъствали международни артисти.