Президентската двойка присъства на откриването на оптичната мрежа Сейбa-2

Обианг Нгема Mбасогo и първата дама, Констансия Манге де Обианг, присъстваха  на 4-ти юни в конферентния център на Сипопо, на церемонията по откриването на сградата на техническа пътна инспекция  и подводният кабел Сейба-2 за  оптични влакна.

На това събитие присъстваха личности  като, министъра на благоустройството и градоустройството, Рейналдо Асу Maнгe; Заместник-генерален мениджър на телекомуникационната инфраструктура в Екваториална Гвинея (GITGE) и министъра на транспорта, пощите и телекомуникациите, Еукарио Бакале Анге .

И двамата , Оскар Oндо и Бакале Анге, посочват, че с комбинация от национални и международни подворни кабели и  надземна мрежа , GITGE осигурява  телекомуникационна мрежа, с по-голям капацитет, за да се задоволи  пазарно търсене на Екваториална Гвинея сега и за в бъдеще, като се използват най-модерните и съответстващи на националните услуги нужди.

Видео прожекцията  на подводният кабел от оптични влакна Сейбa-2, проект, финансиран изцяло от правителството и  изпълняван от компанията Хуаоей, както и наградата с медали от Ордена на независимостта на тези, които са се трудили по реализацията на проекта, дадоха начало на речта на държавния глава.