Реч на държавния глава при откриването на църквата в Ребола

Президентът на Републиката,  Обианг Нгема Mбасогo, откри на 2-ри юни събота , църквата в община Ребола, с инвестиция от над 1500 милиона франка, финансиран изцяло от правителството.

Държавният глава е отличен от кмета на този град с отличие „любимият син на Ребола “ и се обърна към населението с поздрав за мир и спокойствие, преди да ги призове да защитават със  стабилност страната, като се има предвид хаотичната ситуация в други африкански страни в резултат на тероризма.

– „Винаги подчерта значението на мира, защото без него не би било възможно да се изгради тази църква“, каза Обианг Нгема Mbagogo, в речта си, на което присъствали други органи от страна на Столична архиепископ Малабо и папския нунций папата, акредитиран в Екваториална Гвинея и Камерун.

Президентът, придружен от първата дама на нацията, Constancia Mangue де Обианг, поздрави народа на Rebola празнуваме празника си ден на 27 май, като изрази задоволството си от масовото участие на хората, с политическите и църковните власти.