Завръщането на държавния глава в Малабо

След завършване на тридесет и първи среща на върха на държавните и правителствени ръководители на Африканския съюз, разработена в два дни, от 1-ви до 2-ри юли Нуакчот, Ислямска република Мавритания, делегацията на Екваториална Гвинея, начело с председателя на републиката, Обианг Нгема Мбасого, се завърна в понеделник 2-ри юли в Малабо.

В президентския терминал очакваха пристигането на държавния глава, органите на министерствата на националната сигурност и отбраната.

В разговор с националните медии, Обианг Нгема Мбасого посочи, че тази среща на върха- втората годишна конференция на Африканския съюз, има като основна тема борбата срещу корупцията, която възпрепятства развитието и благосъстоянието на населението. Ето защо държавите-членки на АС работят за предотвратяване на действията и последствията от корупцията.

Други важни аспекти също бяха анализирани във форума, като например необходимостта от пренасочване на наградата на ЮНЕСКО -Екваториална Гвинея, „за да може този проект да има подкрепата на всички африкански страни“, каза президентът.