Президентът присъства на литургия за празника на Акоакам Есанги

Президентската двойка на Екваториална Гвинея е в континенталния регион, по случай подготовката за  VIII  Форум  Движение на приятелите на Обианг . На 25-ти юли те се отправиха към Акоакам Есанги, намиращ се в окръг Монгомо, откъдето е родом президента Обианг Нгема Мбасого.

На 25-ти юли ,епископът на епархията Монгомо, монсеньор Хуан Доминго Eсонo Бекаа, бе начело на евхаристийното честването на покровителя на Акоакам Есанги.

Президентската двойка на Екваториална Гвинея , която от вторник е в континенталния район в рамките на подготовката за  VIII форум  Движение  на Приятели на Обианг, се е отправила към мястото, за да присъства на честванията в градчето, откъдето е родом президента Обианг Нгема Мбасого.

В присъствието на национални, провинциални и местни власти, както и на гости от други части на страната, епископът на Moнгомo каза, че честването на Сантиаго Апостол  ни учи как да служим на Христос. В друг пасаж на изповедта той подчерта, че апостол Сантиаго  подканва всеки да постави живота си в служба на другите и да живее според вярата.