Президентът ще бъде почетен на наградите Кора -Африкански мелодии  

Държавният глава, Обианг Нгема Mбасого, прие в аудиенция , във вторник, 01 март, в Народния дворец на Малабо, президента и основател на Кора Африкански мелодии, Ърнест Куви Аджови, който, в качеството си на пратеник на председателя на република Намибия, Хадж Джейнгоб, предаде съобщение до своя колега от Екваториална Гвинея.

Идеята на срещата е била президента на Екваториална Гвинея да получи съобщение, изпратено от колегата му от Набимия. В този документ, Хадж Джейнгоб, е отправил покана към Обианг Нгема Mбасого, да присъства на церемонията по награждаването Кора Африкански мелодии, насрочена за втората половина на март тази година във Виндхук, столица на Република Намибия.

На последващото заседание с пресата, пратеникът на Република Намибия разкри, че по времето на това събитие, което ще събере на едно място музиканти от различни континенти, членовете на Kора и председателят Хадж Джейнгоб, са се съгласили да дадат специална награда на Обианг Нгема Mбасого като признание за приноса му в развитието на Африка и неговото съгласие да бъде домакин на издание на Купата на африканските нации, CAN 2015 г., по времето, когато вирусът Ебола бе заплаха за континента.