Президентът на Републиката подписа важен държавен меморандум в Кувейт

В понеделник, 24 октомври, след приключване на посещението си в Саудитска Арабия, Абу Даби и Дубай, където бе изпратен от министъра по човешките ресурси ,Обианг Нгема Mбасогo е отпътувал за Кувейт, където бе посрещнат от Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах, емир и държавен глава на Кувейт.

На посрещането присъстваха и принц Наваф Ал-Ахмад Ал-Джабер Ал-Сабах и премиерът Джабер Ал-Мубарак Ал-Хамад Ал-Сабах, наред с други личности.

След кратка почивка , Сабах IV ал-Ахмад ал-Джабер ал-Сабах е приел в аудиенция президента на Републиката и неговата делегация в двореца Баян Роял, резиденция на емира на Кувейт. След това е било подписано споразумение между държавата на Кувейт и Република Екваториална Гвинея.

Това е меморандум за разбирателство, уреждащ двустранни отношения ,чиято основна цел е засилване на връзките и сътрудничеството между двете държави. Споразумението беше подписано от първия заместник министър-председателя и министър на външните работи шейх Сабах Халед Ал Хамад Ал Сабах, от кувейтска страна и министъра на външните работи, Агапито Мба Мокуй в присъствието на държавните глави на двете страни.