Екваториална Гвинея и Португалия засилват своето икономическо сътрудничество

Посланик на Република Екваториална Гвинея в Португалия, Тито Mбa Ада се срещна миналата седмица с държавния секретар на Министерството на външните работи на Португалия и представител на интернационализацията на португалските фирми в чужбина, Хорхе Коста Оливейра. Целта на срещата беше да поиска подкрепа за организирането на икономическо събитие в Португалия, на тема „Инвестиране в Екваториална Гвинея“.

По време на интервюто е присъствал и директора на Генерална дирекция на външната политика на държавите от Субсахарска Африка и представителя на португалската Агенция за инвестиции и външна търговия.

Португалският държавен секретар, Хорхе Коста Оливейра, обеща да подкрепи икономическото събитие на Екваториална Гвинея, което ще се проведе до края на февруари. Икономическият форум ще включва участието на португалски предприемачи и Екваториална Гвинея.

Събитието е послужило за подписване две важни двустранни споразумения за сътрудничество: едно в областта на индустриалното развитие, и второто на тема “ Не на двойното данъчно облагане“.