Срещи на държавния глава

Личности от някои народи, с които Екваториална Гвинея има дипломатически отношения са се отправили към Народния Дворец на Малабо на 17 –ти януари, за да обсъдят с президента на републиката, Обианг Нгема Mбасогo въпроси, свързани с укрепването на двустранните отношения в области на икономиката, отбраната и сигурността.

Първи в изслушванията бяха делегацията на Китайската народна република, водена от заместник-генерален директор за международно сътрудничество в Министерството на отбраната Ху Чангминг.
На срещата, на която двамата партньори са говорили за икономическо и социално развитие на народа, е присъствал вицепрезидента, Теодоро Нгема Обианг Maнге и министърът на националната отбрана, Висенте Ея Оломо.

– „Аз имах честта да бъде приет от държавния глава, Обианг Нгема Mбасого; Това е голямо удоволствие за мен, за нашият нов посланик и членовете на моята делегация. Обианг Нгема Mбасого е голям политик, който заслужава уважението на хората от Екваториална Гвинея и света, „каза генерал Ху Чангминг и добави, че по време на срещата, президентът си е спомнил за прекрасното си посещението в Китай, където е бил, за да проведе среща с колегата си, Цзинпин. По време на тази среща са били обсъдени въпроси от глобално и регионално значение, както са споделени и виждания по отношение на икономическото развитие и управление на страните.